top of page

Utspekulerte slikk


Katten live (en uke for seint)


Den siste tiden har en bølge av mystisk vandalisme kommet over Bergens akademiske stolthet, Katten. En kilde sier at det begynte med såpedispensere som tilsynelatende var fjernet fra veggen på noen av toalettene. Dispenserfraværet trenger ikke nødvendigvis vitne om sus oppførsel. Når dispenserne derimot begynner å dukke opp i dass, skjønner man at noe er på ferde.


Og nettopp det som er på ferde er så klart ikke noe annet enn en Tiktok-trend, for originalitet er jo ikke noe vi driver med. I begynnelsen av september startet “devious lick”-trenden på Tiktok. Med en video av en stjålen munnbindpakke og kommentaren: “a month into school absolutely devious lick. Should've brought a mask from home(…)” (knowyourmeme, september 2021) , var folket overbevist. Plutselig skulle alle nudde ting fra skolen og legge det ut på Tiktok med en variant av ordet “devious” (på norsk: utspekulert) for å beskrive gevinsten. Ordet “lick” kan være slang for suksessfullt gjennomført tyveri (urbandictionary, januar 2021).


"Missing soap dispenser at a Texas public school on September 20, 2021, as a result of a "devious lick" " (Wikipedia, 2021)


Det er uvisst hvorfor dette har blitt en trend, spesielt med tanke på at flere kilder utrykker reaksjoner som spenner fra likegyldighet til moderat flause. En underholdningsverdi har det for noen, det er det ingen tvil om. Humor har forandret seg mye, det er sikkert og visst.


Ledelsen er, forståelig nok, fra seg. En kilde hos elevrådet sier at ledelsen vurderer politianmeldelse. Ingen skole vil være den som anmelder sine elever, så om det faktisk er noe i “trusselen” kan sikkert spekuleres på. Enn så lenge er det ikke kjent hvorvidt noen har meldt seg.


Illustrasjon av: Laura Wanvik


Kilder

Nikki Stixx. (18. Januar 2021). Lick. Urban Dictionary. Hentet 23.09.21 fra https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Lick


Hamilton, P. (2021, 9. september). Devious Lick Trend. Know Your Meme. https://knowyourmeme.com/memes/devious-licks-trend


Anonym (2021, 24. september). Devious Licks. Hentet 24.09.2021 fra: https://en.wikipedia.org/wiki/Devious_licks

213 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page