top of page

KATTEN HOUSE TOURHei, kjære kattenelever, også kalt nerder, hasjhuer og kattepuser. Velkommen tilbake til Bergens eldste skole. Katten er veldig gammel, kanskje til og med eldre enn moren din. I skolens ganger diktet Petter Dass sine salmer og Vaular, av typen Lars, skrev låten rett opp og ned (en låt som trolig referer til n-byggets beryktede og hatede trapper). Nå har dere mest sannsynlig hatt en varm sydenferie og/eller en våt bergensferie etterfulgt av en evigvarende streik. Da er dere nok litt rusten i å navigere kattens forvirrende ganger. Noen av dere er kanskje også helt nye til Harry Potter-skolen. Uansett er dere reddet, for her er the complete Katten house tour!

 

H-bygget

Vi begynner med kattens eldste og skumleste bygg, H-bygget (hjemmet til lærerne). Her er noen av byggets mange minnesmerker og begivenheter:


Nederst finner vi Harry-Potter gangen. Den er kjent for at enkelte elever, gjerne to av gangen, roter. Gangen, som ligner en magisk passasje under Galtvort, er også hjemmet til rådgiverne og våre miljøvennlige lærere sine fremkomstmidler.Opp trappen henger det en liste med navn. Denne listen gir rektor håp om at blant alle elevene som slår hull i veggene, tetter doer og kaster egg kan det komme et skrytbart navn. Navnene på tavlen er også emne for diskusjon, ettersom ingen vet hvem de er og ingen bryr seg. Rundt tavlen er utsagn som «Petter Dass suger» og «Kor står Lars Vaular?» svært vanlige.Bordtennisbordet i andre etasje. Tidligere har dette rommet vært skyttergraven i en intens konflikt mellom IBs maskuline bordtennisutøvere og stakkarslige 05-jenter. Jentene, som ønsker tilgang på skapene sine, påstår at konflikten oppstod grunnet manglende deoderantbruk blant IBs testosteronfylte atleter.


M-Bygget

Det neste bygget, kattens siste utvidelsepakke, og siste skjønnhetsinngrep, er intet annet enn M-bygget. En fan-favourite.


Inngangen. Ved inngangen skjer det mye, alt fra streikevafler til brannøvelser og eggkasting. Inngangen ble godt skildret av tidligere rektor Lise, da hun beskrev området som «ikkje vakkert».Handikapdassen. Dette vannklosettet (wc) er også kjent under navnet «puledassen», trolig fordi elever «puler» her. Dette gjelder kanskje også lærerne? Det er faktisk flere kjærestepar blant de ansatte. Noen lærere trenger kanskje litt avspenning mellom timene, slik St.Paul sin tidligere prest trengte. (Det er allmen kjent at katolske prester forsyner seg av prepubertale barn, men her er et referat fra episoden).


Biblioteket. Bøker, bråkmakere og b-elever oppholder seg her.N-bygget

Det suger. Men kantinen er søtnos.

Kantinen. Alle liker kantinen. En som også likte kattens kjøkken, gjerne litt for godt, var tv-kokken Ingrid Espelid (hun damen som jukset litt). Espelid hadde sin start her på katten. Allerede her, som en tenåring i kattens ganger, visste alle at hun ville bli norges fjernsynskokk. Senere ble hun headhuntet av NRK for hennes beryktede fried rice, en kulturarv kantinemannen holder i live den dag i dag.

 

Skrevet av Lars Alvar Senneseth Stokkebekk

Illustrert av Anneke Van der Hidde449 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 Comments


G-bygget, wer u @?

Like

michelleamelya123
michelleamelya123
Sep 26, 2022


Like
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page