top of page

Hva gir deg glede?

Oppdatert: 26. mar.



Jeg vet, jeg vet. Dette høres kanskje ut som et desperat forsøk på sette lys på en dyster situasjon, nemlig høysesong på vurderings foten. Skoleåret er fylt med prøver, innleveringer, stress og ikke mist tårer på matteboken. Men selv om hverdagen fort kan bli litt dyster når det er mørk når du tar bussen til skolen er det viktig å tenke på hva som faktisk gir deg glede her i livet! Det er jo endelig vår! Derfor har jeg samlet opp hva elever og lærere på katten er takknemlig for i hverdagen og håper at dette er noe alle begynner å bli mer bevist over.

 

I september 2022 så jeg stykket ''Alle fantastiske ting'' og la meg bare si at det var helt fantastisk. Ikke bare fordi jeg er tidenes teaternerd men også fordi det var litt som en åpenbaring. Stykket handler om en liten gutt sitt desperate forsøk på å hindre moren i å ta sitt eget liv, i en alder av syv år starten han listen ''Alle fantastiske ting'' som han ønsker å gi moren i gave. På listen skriver han ned de små tingene i livet han møter på, opplever og ser. Dette ender opp med å bli et livslangt prosjekt som til slutt er det som hindrer han selv i å ta sitt eget liv. Dette er noe jeg ikke har klart å legge fra meg i etterkant, nemlig viktigheten av å være takknemlig for alt det fine med livet, både store og små ting vi opplever. Noen av tingene han nevner er: iskrem, å brenne ting, å våkne seint med noen du elsker, at noen lager mat til meg, å forelske seg. Jeg startet selv en liste over de fantastiske tingene i livet og etter 1,5 år har jeg samlet opp 600 fantastiske ting med livet. Tenk det: 600 grunner til å leve.


Men hva er det folk faktisk setter pris på? Etter en god runde på skolen og et par skremte førsteklassinger senere er dette listen jeg fikk laget:

  1. Jenter

  2. Trening

  3. Gode venner

  4. Når andre jenter smiler til meg

  5. Å få nye venner på skolen

  6. Stjerner

  7. Utadvendte folk

  8. Musikk

  9. Å være hjemme aleine

  10. Å føle seg fin

  11. SOL

  12. Kolonihagen brus

  13. At toll på svensk heter tull

  14. At entall av scampi heter scampo

  15. Å glede seg til noe

  16. Når noen er like entusiastisk som deg

  17. Katter

  18. Å se veldig gamle damer ha på seg fargerike klær

  19. Å se folk løpe til bussen

  20. Kald luft

  21. Å bli drita

  22. Venner du kan stole på

  23. Å ikke stryke i matte

  24. Kjærlighet

  25. Hoppskudd

  26. Å løpe (dette tror jeg ikke på)

  27. Å reise

  28. Dansing

  29. Isbading med venner

  30. Lukten av nyvaskete laken

  31. Når du ikke er stresset


Hvorfor skrive en så klisjé artikkel om glede tenker du kanskje? Men det er nettopp det at glede er klisjé som gjør dette så ekstremt viktig! Jeg tror vi alle tar litt for gitt de tingene vi faktisk setter pris på, denne listen beviser hverftall det. Flere brukte mange minutter bare for å komme frem til en ting de setter pris på, og noen kom ikke på en enste ting som gir de glede. Mitt formål er ihvertfall enkelt, jeg håper alle som har lest denne artikkelen blir mer bevist over hva som gir nettopp deg glede og setter litt mer pris på det som gjør oss glad. Og etter å ha startet denne listen har jeg kommet frem til en veldig fin konklusjon: livet er helt sykt fint og verdt å leve.

 

Skrevet av Alma Ingeberg

Illustrert av Ida Holmedal


157 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page