top of page

Hør! 4 gode podcastsUansett om du allerede er en ivrig podcast-lytter, eller det er noe du kunne ønske å begynne med, er denne artikkelen for deg
Med all respekt

Med all respekt er en podcast hvor de fire godt voksne mennene Galvan Mehidi, Abubakar Hussain, Anders Nilsen og Sandeep Singh (også kjent som den mest politiske ukorrekte gjengen på nrk) prater om alt fra nasjonale og globale samfunnsproblemer til de nyeste, fresheste nyhetene om popkultur.

Alle fire er tidligere kjent for sin egen greie. Abu blowet opp som komiker med sin miniserie Tabu med Abu, hvor han endte opp med å få tyn for en episode hvor han rangerte ulike etnisiteter… Selvfølgelig på kødd (sier vi). Anders er kjent for sin hitlåt Salsa tequila, som han og alle andre helst vil glemme. Sandeep er musikkjournalist og har tidligere vært dommer i idol, noe ingen kan huske. Og sist men ikke minst har vi Galvan, som er kjent for å ha vært i skyggen til alle disse tre gjennom hele vennskapet deres! De siste ukene har de fått et nytt tilskudd til gjengen, Tara Lina Shahin som er akkurat det medlemmet som denne podcasten trengte. Hun bruker tiden sin i episodene på å sette guttene på plass og naturligvis gjøre de mer humble.

Det kommer fire episoder med denne podcasten i uken, hvor det av og til dukker opp ymse gjester. I podcasten har de ulike spalter som både er kreative, men også rene kopier av allerede eksisterende ideer. Et eksempel er trassrådet, hvor de hjelper oss lytterne med hva enn det måtte være - altså en first price versjon av Lørdagsrådet.


Hvis det frister deg å høre på denne tafatte og ukreative, men utrolige underholdene gjengen er denne podcasten virkelig noe du bør sjekke ut. Og hvis det ikke frister, er det fortsatt nødvendig å sjekke det ut fordi det finnes ingen som ikke blir hooked etter første episode.Red scare

Red Scare er en Amerikansk, politisk og kulturell kommentarpodcast der vertene Anna Khachiyan og Dasha Nekrasova, utforsker kunst, feminisme, kristendom, og verden av underholdning ofte på en kritisk og kontroversiell måte. Showet har ofte med gjester i episodene, som blant annet Steve Bannon, Alex Jones og Slavoj Zizek.

Den først av vertene, Anna Khachiyan, droppet ut av en doktorgrad i kunsthistorie og beskriver nå seg selv som en kunstkritiker. Vert nummer to, Dasha Nekrasova er en “indie” skuespiller som gikk viralt etter et ikonisk intervju med InfoWars der hun forsvarte Bernie Sanders. Red Scare faller inn under en amerikansk, politisk trend kalt “The Dirtbag Left”, et begrep som omtaler venstrevridde individer som danser litt med høyreorienterte ideologier.

Det er nemlig svært vanskelig å plassere disse damene på et politisk kompass, men det politiske kaoset ender opp med å være et av de beste trekkene med showet!

Bare ett ord kan beskrive denne podcasten: perverst, men på en veldig god måte. Det er svært underholdende og gøy å høre Anna og Dasha hoppe frem og tilbake på grensen av det som er “akseptabel ytring”.

Å høre på disse damene snakke er som å være i en feber drøm, en veldig sjarmerende og morsom feber drøm.
Dynga

Som dere sikkert merker er vi en stor fan av statskanalen sitt reklamefrie og gratise innhold. Dynga er enda en podcast fra nrk med humor-trioen Henrik Farley, Jonis Josef og Martin Lepperød. Dette er tre standupkomikere som har dominert podcastmarkedet i Norge med sine tre tidligere podcaster «På tynn is», «Terningkast 3» og «Karakter». I disse tre podcastene tar godguttene våre for seg ulike temaer og spalter hver episode.

I dynga er det et nytt format. Hvor halvparten av episodene er fullstendig random der guttene snakker om alt og ingenting hvor man flere ganger kan lure på hva det er som foregår i de tre forskjellige hodene deres. I den andre halvdelen lever de etter slagordet sitt “Alt går i bolla!” hvor de tar for seg publikums spørsmål, utfordringer og andre innspill. Det er ikke nødvendigvis podcastens struktur som gjør den så fantastisk, men heller den ikoniske trioen. Dynamikken og kjemien mellom disse guttene er for god til å ikke ønske å høre på de.

Ideene og utsagnene som dukker opp gjennom episodene er av og til ikke til å tro. Vår personlige favoritt var når Martin i en Karakter-episode om sult, foreslo å løse sult- og vannmangelkrisen i verden med at alle kvinner skulle få alt vannet og fore resten av befolkningen på deres morsmelk. En ting er sikkert - disse guttene er det verdt å høre på i alle fire podcastene. En fantastisk trio som kan få deg til å le og grine i samme episode!
Cum Town

Med navnet “Cum Town” er forventningene allerede skyhøye! Podcasten er vertet av de såkalte “Cum gutta” Adam Friedland, Nick Mullen og Stavros Halkias.

De fleste episodene er på rundt 60 minutt og har en ekstremt løs struktur. Vertene og gjestene deres diskuterer hendelser fra deres personlige liv, nyhetene, stand-up-komediens verdener, sosiale medier og popkulturhistorie. Mye av showets riff kommer fra grove ordspill og rim som ofte involverer seksuelt eksplisitte scenarioer så vel som stereotyper.

Som Red Scare, blir Cum Town assosiert med den amerikanske politiske trenden, “The Dirtbag Left” (selv om vertene selv mener at Cum Town er et upolitisk prosjekt). Et av showets verter, Adam Friedland, uttalte seg på Twitter om hva Cum Town er. I følge Friedland er det nemlig ikke et sosialistisk eller fascistisk prosjekt, men heller en podcast som handler om å være homofil med sin egen far.

Cum Towm er ikke en podcast for alle. Selv har jeg opplevd noen situasjoner og vitser som er for barnslige, eller rett og slett bare dårlige. Samtidig kan man ikke se vekk fra de gyldne humoriske øyeblikkene som får en til å fnise og le.

En ting som kan ikke nektes for er den rene kjemien mellom “Cum gutta” og hvor underholdende det er å høre på de le og kødde med ekstremt idiotiske temaer.

Så dersom du er ofte homofil med din egen far, kan vi godt anbefale Cum Town! 

Skrevet av Malin Myrtveit Knudsen og Edi Galane

Illustrert av Edi Galane
266 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page