top of page

Utenlandske filmanbefalinger

Det finnes mye god film, spesielt fra andre land enn USA og Storbritannia. Det er oppriktig 195 andre land i verden (bare hyggelig Palestina og Taiwan), så statistisk sett burde resten av verden sitte igjen med en soleklar seier med mengden av gode filmer. Dessverre er vi, inkludert meg, ikke veldig gode på å se filmer fra andre land enn USA og Storbritannia. Én av altfor mange grunner til dette er at det er vanskelig å finne fram til kvalitetsfilm fra resten av verden ettersom det ikke er investert like mange grunker i å markedsføre "utenlandsk" film. Men ettersom disse filmene ikke har nok grunker for markedsføring skal jeg gi dem litt gratis. Her er 5 filmanbefalinger som er fra andre steder enn USA og Storbritannia.


illustrasjon av Casper Sørestrand


City of God (2002)

"City of God" er en brasiliansk film basert på 1997 boken med samme navn. Filmen er regissert av Fernando Meirelles som også regisserte den Oscar nominerte filmen "Two Popes" fra 2019.


Handlingen foregår i en lovløs slum i Rio de Janeiro, hvor "City of God" forteller historien om Rocket, en ambisiøs fotograf som leter etter sitt store gjennombrudd for å flykte fra det forferdelige området han befinner seg i. I filmen følger vi Rocket fra han er en ung gutt til tenåring. Filmen skildrer hvordan det brasilianske gjengmiljøet utvikler seg rundt hovedkarakteren. Filmen er løst basert på en sann historie.


Denne filmen er oppriktig en av topp tre beste filmer jeg har sett i mitt liv - "City of God" er den beste skildringen av slum og fattigdom jeg noensinne har sett. Den er ikke bare en god historie, men også et visuelt mesterverk! Se denne filmen, det er en kommando!


NB: Filmen er gratis på YoutubeOnly the Animals (2019)

"Only the Animals" er en fransk film fra 2019. Filmen har blitt vist på en rekke filmfestivaler og har vunnet mange priser på disse festivalene.


Filmen handler om fem forskjellige folk som alle er koblet til forsvinnelsen av en kvinne. Gjennom historien får vi sakte, men sikkert svar på hva som har skjedd og hvorfor.


Denne filmen er som å løse et puslespill; jo lenger man kommer, jo mer nærmer man seg det komplette bilde av hva som har skjedd. Filmen er rett og slett fantastisk gøy, jeg storkoste meg når jeg så den og jeg kommer nok til kose meg enda mer når jeg ser den igjen.


Amelie(2001)

"Amelie" er enda en fransk film. Filmen har blitt nominert til hele 5 Oscar priser, noe som er særdeles imponerende for en film på et annet språk enn engelsk.


"Amelie" handler overraskende nok om Amelie, som leiter etter mening og kjærlighet. Vi får se oppveksten hennes og hennes liv som barista i Paris. Gjennom filmen ser vi Amelie samhandle med naboer, og folk generelt, for å finne lykke.


"Amelie" er en film som er helt utrolig fransk, men dette er det som gjør den så fantastisk. Det gledes å se noe så kreativt visuelt og historiemessig som "Amelie". Se den, om ikke blir jeg mildt skuffet!


Who Killed Captain Alex? (2010)

"Who Killed Captain Alex?" er en ugandisk film fra Wakaliwood. Filmen hadde budsjett på cirka 1800 kr.

"Who Killed Captain Alex?" omhandler Captain Alex sin bror som prøver å finne ut hvem som drepte Captain Alex. Sjokkerende, jeg vet. Captain Alex sin bror må sloss med mafia, politi og mer for å løse dette mysteriet.


Denne filmen er oppriktig den mest genuine filmen jeg noensinne har sett. Det er rett og slett helt utrolig at flere personer som lever i ekstrem fattigdom, har brukt blod, svette og tårer på å lage en actionfilm. Filmen var redigert på en PC lagd av skrot fra en søppeldynge. Det er rett og slett sykt at denne filmen eksisterer i det store og del hele.


NB: Filmen er gratis på Youtube"Crouching Tiger, Hidden Dragon" er en kinesisk film av regissør Ang Lee. Han er blant annet kjent for filmer som "The Life of Pi" og "Brokeback Mountain".


"Crouching Tiger, Hidden Dragon" finner sted i det nittende-århundre i Qing dynastiet. Den beste krigeren i landet, Li Mu Bai, gir vekk sitt legendariske sverd til Yu. Sverdet blir stjålet av Jen Yu og Jade fox, Resten av filmen handler om jakten på, og kampene mot Jade Fox og Jen Yu,


Denne filmen har de beste actionscenene noensinne, og mer enn det vil jeg ikke si.


98 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page