top of page

Satans Lucia

Tusen takk for lussekattene og den gode stemningen!!!! Men kulan med levende lys til neste gang kanskje?


Bortsett fra selveste 24, vil jeg påstå at den 13. er den kuleste dagen i desember. Dette er unektelig grunnet de gode, gule bollene som bakes i utallige norske hjem på denne dagen – Lussekatter.


Gjennom alle mine år i det norske utdanningssystem, fra første år i barnehage til den dag i dag i 12. klasse, har jeg blitt benådiget et bakverk av denne sort hver Santa Lucias dag. I dag var intet unntak – Hugin, til alles store fornøyelse, stilte opp med godsakene. Til forskjell fra alle andre år derimot, medførte årets barmhjertige handling fatale konsekvenser for hele skolen.


Misforstå meg rett; Hugin er fantastisk og jeg heier veldig på deres engasjement, godvilje og ikke minst nærmest religiøs dyrkning av god stemning. Men å gjøre denne lysets dag om til en skolebyggmassaker – det er ganske ugreit.


De mer observante kattepusene på skolen har kanskje lagt merke til det forunderlige flekkete sporet på gulvene i alle skolens klasserom. Disse mystiske, små og hvite flekkene dekker de fleste gulv i gangene og klasserom, og til og med pulten jeg nå hviler pc-en på!

Foto: privat.

Det ser litt ut som sæd?


Synderen bak disse viser seg å være stearin fra Hugins levende lys, benyttet under deres bolle-leverende pilegrimsferd rundt om på skolen. Det er, null tull, stearinflekker på alle Bergen Katedralskoles gulv! Vi har vel alle opplevd et dryppende lys ved middagsbordet, og kjenner muligens til vanskelighetene knyttet til å skrape vekk dette satans sevje. Forestill dere redselen denne stearinstormen kommer til å forårsake hos rengjøringspersonale på skolen!


Seriøst, det ser ut som om noen har cummet over hele skolen. Kan muligens tolkes som et kompliment, men; kom an igjen.


Altså; tusen takk for lussekattene og den gode stemningen!!!!!! Kulan med levende lys til neste gang kanskje?

138 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Alfred Gjengedal
Alfred Gjengedal
Dec 14, 2020

Akkurat denne så jeg komme

Like
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page