top of page

Rektor Reveal


Selv om avisen åpner med en klassisk clickbait, må dere ikke miste all tiltro til oss helt enda. Vi sikter fortsatt på å drive med pur journalisme i verdensklasse her med enda et nytt spennende intervju. For dere som er sultne på egg kan vi forsikre om at det har vært et sentralt tema i vår samtale med den nye rektoren, Karen Kristine Rasmussen. På skolens svar på slottet, nemlig rektors ekstravagant møblerte kontor, håper vi å få denne mystiske nye lederskikkelsen i tale. For hvem er egentlig hun som nå troner over vår kjære skole, og hva hun har tenkt å gjøre med den nyvunne makten.


Hvordan har starten vært; finner du frem i gangene?

- Det er grådig spennende å gå rundt i gangene. Jeg har heldigvis retningssans så da går det greit. Jeg har skjønt hva m og 3 og alt sånn står for. Når du knekker den koden så går det greit. Ellers trives jeg godt i den nye stillingen.


Imponerende innsats av rektor. Selv vi som har gått her lengst finner fortsatt nye hemmelige passasjer og skjulte skatter rundt på skolen.


Har du noen tilknytning til katten fra før?

-Jeg har ingen tilknytning til denne skolen, men etter jeg fikk jobben så har jeg skjønt at jeg har en del slekt som tidligere har gått her. Om to uker skal faktisk min onkel feire at det er 50 år siden han begynte på skolen.


Nok et bevis på at uansett hvor en kommer fra vil man alltid ha familie som har gått på Katten. På vegne av redaksjonen vil vi også gratulere rektor sin onkel med denne monumentale merkedagen.


Fikk du noen vise ord fra Lise før du startet her?

-Lise ønsket meg lykke til med den nye jobben, men noen overgang var det ikke mulig å stelle i stand.


Kanskje var det nettopp denne mangelen på et ordentlig møte som gjorde at Lise ikke hadde noen mulighet til å advare Karen Kristine om 04 kullets adferd. Hun virker nemlig å ha liten kjennskap til fjorårets dramatiske hendelser.

For dere som er nye er denne videoen en god innføring i 04-problemet.


Hvilke ambisjoner/visjoner har du for skolen?

-Jeg tror at vi som skole bør vise utad hvem vi er. Det er så mange tradisjoner, og meninger rundt hvordan folk tror skolen er. Når jeg er her ser jeg at skolen ikke er slik som den var for 20-30 år siden. Her er mange elevorganisasjoner, og disse organisasjonene har jeg lyst å få ut.


Ved spørsmål om hvordan hun stiller seg til egg, virker den nye rektoren lettere forvirret. Hun drister seg likevel til å ta et litt kontroversielt standpunkt etter en kort innføring i saken.


Egg skal spises og ikke hives”, sier hun mens hun ler litt nervøst. Danielsen er faktisk min videregående skole. Jeg har og vært lærer der i to år, men nå er jeg her og står for her. Det er lov å tulle litt med hverandre, men vi skal være gode medmennesker. Men den litt lune vennlige humoren må vi ha. Veldig mye ironi, det har jeg sansen for.


Så du har ingen strategi for å styrte dem?

-Den strategien er null strategi. Jeg tror at Bergen Katedralskole har høyere “status”. Egentlig er denne skolen en slags storebror, eller mer fetter. Vi trenger heller en strategi mot Amalie Skram tenker jeg. Der har de jo også en del slike organisasjoner og et godt elevengasjement, men selvsagt mener jeg katten er best.


Hva synes du om IB-linjen?

-Jeg synes IB-linjen virker spennende. Jeg holder fortsatt på å prøve å finne ut av den, men kvier meg litt til å måtte snakke engelsk.


Kunne man sett på dem som skolens elite?

-Nei, hva er en elite? Er det å være flink faglig? Jeg tenker kanskje det viktigste er at man er flink sosialt. Jeg tror ikke IB er flinkere faglig heller, det er bare en annen type faglig.


Antageligvis var ikke dette ment som en diss mot IB-elevene sine sosiale evner, men dersom hun mente det slik, viser Karen Kristine at hun virkelig raskt har kommet inn i skolens sjargong.


Til slutt runder vi av med litt skamløs selvpromotering og spør henne om hun følger Kattenavisen på instagram.

-Nei, men jeg har vært inne på avisen sin hjemmeside når jeg skulle lese meg opp på skolen i sommer, og nå skal jeg følge den på instagram.”

(Gjør som rektor og følg oss på @kattenavisen)


 

Skrevet og illustrert av Kattenavisen374 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page