top of page

Langhaugenrevyen anmeldes!


Foto: Hedvig Idås


Før jeg starter denne anmeldelsen vil jeg bare presisere at dette er min mening - og bare min. Det jeg skriver representerer på ingen måte noen andres mening enn min egen. Jeg vil også presisere at jeg er en Kattenelev, og vil derfor være litt partisk, men av den grunn vil jeg invitere en hver elev fra en annen skole til å kritisere min kritikk og skrive et slags svar som kommentar, som et eget innlegg i avisen eller som noe helt annet. Jeg vil også invitere Langhaugenelever til å anmelde Kattenrevyen når den tid kommer. Det er bare rettferdig og Kattenavisen vil stå til tjeneste om noen vil publisere en slik anmeldelse.


"Livet i Revy" er navnet på årets revy fra Langhauen vidergående. Den fortjener absolutt mye ros, men gruppen som kanskje fortjener det mest er bandet. Det er rett og slett helt fenomenalt! Ofte føltes opptreden deres så proffe at jeg glemte at jeg er på en revy, og ikke ekte konsert. Coveret av "Wuthering Heights" og "Thinking About Things" er på nivå med originalene, om kanskje ikke bedre! Jeg må nødvendigvis også nevne coveret av "Ungkar med Dobbeltseng", noe som var både overraskende og morsomt.


Lyd og lys er ofte det aspektet av en produksjon som ikke legges så mye merke til. Jobben deres er tross alt å sette søkelyset på alle andre enn seg selv, men i denne anmeldelsen vil jeg snu søkelyset! Lyd og lys fortjener absolutt ros for det utrolige arbeidet de har gjort for denne revyen. Spesielt balanseringen av lyd fortjener en hyllest. Alle instrumenter er perfekt balansert med vokalen slik at man hører all ord som sies og alle instrumenter som spilles. Gruppen presterte å framheve bandets allerede utrolige egenskaper og jeg vil gjerne takke Lyd og lys-sjef Frida og resten av gruppen for dette.


For meg faller revyen litt sammen ved manus. Det er absolutt mange morsomme sketsjer, men det er dessverre også en del svake som trekker resten ned. En av de svakeste er etter min mening babysketsjen. Den manglet en god punchline og var ellers ikke særlig morsom. Når sant skal sies var det en del gode sketsjer også - både japansk-gameshow-sketsjen og Årstad VGS-sketsjen var utrolig morsomme. De svake sketsjene veier dessverre mye ned og setter brister i revyens grunnmur, til tross for enestående bra band, lyd, lys, skuespill og dans som utgjør resten av revyens byggverk. Manuset virket rett og slett litt forhastet. Jeg tror at med litt mer tid kunne de lagd noe fantastisk.

Før jeg konkluderer har jeg en liten liste med mer ros:

-Peik er utrolig flink på hoverboard (faktisk uforståelig flink)

-Dansegruppen er meget flinke og de gir et fint avbrekk fra sketsjer

-Skuespill, band og dans er utrolig godt samkjørt

-Skuespillerne hadde utrolig god komisk-timing, da spesielt Peik, Ingeborg og Einar.

-Lurt å unngå koronasketsjer ettersom humor rundt korona er veldig overspilt og sjeldent originalt eller morsomt.


Alt i alt er "Livet i revy" utrolig god, men med svak grunnmur. Manus spiller rett og slett en alt for stor rolle til at band, skuespill, dans eller lyd og lys kan gjøre opp for det. Manuset er rett og slett for svakt etter min mening.


7/10 stjerner.305 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page