top of page

Filmanbefalinger på Netflix

Oppdatert: 30. nov. 2020Illustrasjon av Casper Sørestrand


Leter du etter kvalitetsfilmer på Netflix? Håper det, for dette er en liste med kvalitetsfilmer på Netflix!


Jeg har tatt meg god tid til å se gjennom store deler av Netflix sitt filmgalleri for å lage en liste med forhåpentligvis ukjente kvalitetsfilmer. Jeg har forsøkt å ta med litt filmer fra rundt om i verden. Håper den faller i smak, for om ikke; er du et nek!


JAKTEN (2012)

"Jakten" er en dansk film, regissert av den fantastiske Thomas Vinterberg. Men det er ikke bare regissøren som er fantastisk, for det er filmen også.


Filmen handler om Lucas som blir beskyldt for overgrep grunnet en uheldig kommentar fra en jente i barnehagen han jobber i. Venner og lokalsamfunn vender den uskyldige Lucas ryggen. Filmen skildrer så hendelsene og hysteriet rundt anklagene mot Lucas.


Filmen er en som danner et sterkt ubehag hos publikum. Å følge den sympatiske Lucas mens hele samfunnet går mer og mer i mot han gjør rett og slett vondt, spesielt når vi vet at mistanken mot han er feilaktig. Regissøren greier å gjøre publikum utrolig sint, noe jeg sjeldent opplever i en film.


I KINA SPISER DE HUND (1999)

"I Kina spiser de hund" er enda en dansk film, denne gangen regissert av Lasse Spang Olsen.


Filmen omhandler brødrene Harald og Arvid. Harald er en kald, nådeløs kriminell mens Arild er en sårbar, sympatisk bankmann. Etter noen dramatiske hendelser i Arild sitt liv, kontakter han Harald, som han ikke sett på flere år. Sammen planlegger de et ran.


Denne filmen er en ganske morsom actionfilm som holder en perfekt balanse mellom seriøsitet og humor. Skuespillerprestasjonene er fantastiske og de hjelper stort på å leve deg inn i den bisarre verden som filmen skildrer. Personlig tenker jeg på denne filmen som Danmarks svar på "Pulp Fiction", så om du liker den vil jeg tro du kommer til å like "I Kina spiser de hund".


EIGTH GRADE (2018)

"Eight Grade" er debutfilmen til den fantastiske komikeren Bo Burnham. Han er blant annet kjent for sin komediespesial "What" (2013), som ble utgitt gratis på YouTube.


Denne filmen skildrer historien til en jente med navn Kayla gjennom hennes siste uke i åttende klasse. Kayla er meget usikker, og for å øke sin egen selvtillit legger hun ut YouTube-videoer om selvbilde.


Filmen er en utrolig god skildring av ungdom og hvordan sosiale medier påvirker dem. Det finnes mange filmer og serier som prøver på dette, men jeg har aldri sett noe som kommer så nært virkeligheten som "Eight Grade". Filmen er søt, ubehagelig og vakker. Om du ikke har sett denne har du gjort deg selv en bjørnetjeneste.HOT FUZZ (2007)

"Hot Fuzz" er regissert av en av mine favorittregissører; Edgar Wright. Han er kjent for sin kreative bruk av lyd, bilde og klipp som virkemidler i filmene sine.


"Hot Fuzz"-filmen omhandler den talentfulle politimannen Nicholas Angel, som blir overført fra storbyen til en liten by med en mørk hemmelighet. Filmen følger Nicholas mens han prøver å bekjempe kriminalitet i den lille byen.


Filmen er en satire på amerikanske actionfilmer som "Rambo", "Politiskolen", "Bad Boys" osv. "Hot Fuzz" er trolig en av de morsomste filmene utgitt på 2000-tallet. Den er ikke bare morsomt skrevet, men også morsom visuelt.


INTO THE WILD (2007)

"Into The Wild" er en film med blant annet Emile Hirsch, Kristen Stewart og Vince Vaughn.


Filmen er basert på den sanne historien om Christopher McCandless, en mann som dro fra Nord-Amerika til Alaska for å leve i Alaskas villmark. Filmen følger Christophers reise gjennom Nord-Amerika, og underveis får vi vite hvorfor han valgte å dra.


Dette er en film jeg mener skildrer personen og familien til Christopher på en ekstraordinær måte. Man får et innblikk inn i en historie som mange kan relatere til, og som er lett å leve seg inn i. Dette er den filmen jeg har sett flest ganger, og det av god grunn.


NB: anbefales å ikke lese noe om hendelsene i filmen før du ser den.


UNCUT GEMS (2019)

"Uncut Gems"er regissert av Safdie-brødrene, som er kjent for sine usympatiske karakterer.


Filmen følger Howard Ratner, en jødisk juvelér med stor gjeld. For å betale den store gjelden anskaffer han seg en etiopisk stein som er verdt absurde mengder. Men jo nærmere han kommer målet sitt, jo mer opplever han konsekvensene av gjelden hans.


"Uncut Gems" er en meget stressende film på alle mulige måter, spesielt lyden og musikken blir brukt for å øke denne følelsen av stress.


341 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 comentarios


Casper Sørestrand
Casper Sørestrand
21 oct 2020

"Mac and Devin go to High School" blir nok litt for god for denne listen

Me gusta

espenseldal
espenseldal
21 oct 2020

Hva med "Mac and Devin go to High School"?

Me gusta
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page