top of page

Fra streik til handling

Nå har vi muligheten til å gjøre en forskjell! NM i klima 2021 er i gang. Erna Solberg sa selv i hilsenen hennes til oss som deltar i konkurransen (NM i Klima – Ducky) at gjennom dette prosjektet skal vi få se hvordan handling skaper endring. Det eneste du trenger å gjøre er å prøve ut noen nye vaner disse to ukene – og så er det jo om å gjøre å vinne over de andre skolene som deltar også! (I skrivende stund er vi på 4. plass blant de 36 skolene som er med.) Vi i Katten NU ønsker alle deltakere lykke til, og så har vi et par tips til dere.


Selve deltagelsen her er lett å få til, så det blir en hard konkurranse! Mange av de 25 alternativene for miljøvennlige aktiviteter er enkle småting, som å huske å slå av lyset på rommet før du drar hjemmefra eller å dra ut et par stikkontakter når tilhørende dings ikke trenger å stå på. Å velge grønnsaker og bønner fremfor kjøtt kan virke «skummelt», men bolognese med kikerter er virkelig kjempegodt altså (med chili, anbefales!). Internett kan være din beste venn for å finne supergod mat, og hvis du vil ha noe som ser ut som din neste favorittrett, sjekk ut en vegetarblogg eller instagram.


Katten må vinne!! Dette får bare til hvis alle er med (i større eller mindre grad) og bidrar. Våre tips for å spare store «summer» i CO2-ekvivalenter er:


1. Sjekk ut om et produkt eller merke er bærekraftig! Denne koster deg bare et par minutter med oppmerksomhet, pluss at du endelig vil få svar på det du lurte på. Er importert plantebasert mat bedre enn lokalprodusert kjøtt? Sjekk ut faktisk.no eller en annen god kilde for å svar på akkurat det du trenger å vite.


2. Fikse ting: har du en genser eller et annet klesplagg som har fått et lite hull? På tide å sette seg ned med nål og tråd (eller spørre om hjelp – her også er internett ved din side) og fikse det. Slitte sko? Finn en skomaker som kan hjelpe deg – ja, de finnes!


3. Ikke gi opp! Bare litt hver dag er uendelig mange ganger bedre enn ingenting.


Er du interessert i å finne ut hvordan dit klimafotavtrykk ser ut? à Utforsk her: Ducky

67 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Alfred Gjengedal
Alfred Gjengedal
Jan 27, 2021

Lykke til! Får håpe katten tar en overlegen seier🙏🙏

Like
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page