top of page

EN JULESPESIAL
 

Endelig, etter 84 lange skoledager, er det juleferie! Og den er faen meg velfortjent. Jeg tror mange av dere kan si dere enige i at desember tok knekken på oss alle sammen. Det er mørkt på vei til skolen, og på vei hjem. Uten en eneste time med dagslys er det ikke rart at vi er utslitt. Jeg håper at alle tar seg tid til å slappe av i ferien, for det blir lite tid til våren igjen.


Noe av det beste med julen, i min mening, er å se på julefilmer. Derfor har jeg tenkt å rate de jeg har sett i år, så langt! Kjøøør rating!


Home Alone

Den uerstattelige klassikeren. Home Alone er faktisk en av mine all-time favorite filmer. Den MÅ ses hvert år, og ingenting får fram julestemningen som denne filmen. En personlig tradisjon, som jeg anbefaler alle å innføre i familien, er å bestille Peppes Pizza til filmen! I filmen spiser de jo så utrolig mye pizza, og det ser så vanvittig digg ut, så hvorfor ikke leve deg litt mer inn i handlingen? Både Home Alone 1 og 2 er klassikere, selv om den første er den mest ikoniske. Om du oppriktig liker Home Alone 3 så må du rett og slett ta deg sammen. Home Alone uten Macaulay Culkin er noe tull!


Hjelp, det er juleferie!

Denne er så dårlig at det er morsomt. Det at den er så forferdelig er det som gjør den til en ikonisk julefilm! Dette er noe lærerne kunne funnet på å vise siste skoledag, og de filmene som vises da er jo aldri særlig bra. Har noen andre enn Tom Freddy noensinne satt en film du faktisk vil se? Neppe. 


A Walt Disney Christmas

En gammel samling av kortfilmer som bringer fram barnet i meg. Mine personlige favoritter her er “Santa’s Workshop”, “The Night Before Christmas”, og mest av alt “Once Upon A Wintertime”. Alle har sett disse, og minnene strømmer tilbake hver gang jeg ser dem. Hvis du savner julestemningen vi hadde som barn er dette filmen å sette på! 


A Christmas Carol

Denne filmen finnes både i en eldre Disney versjon, med Onkel Skrue som Ebenezer Scrooge, og en nyere animert versjon, hvor Jim Carrey skal være Scrooge. Personlig liker jeg best den med Onkel Skrue, men begge to er utrolig fine og koselige. Jeg føler dette, i tillegg til Home Alone, er en julefilm man ser sammen med familien. Ordentlig julekos. 


Det finnes mange flere julefilmer som er nødvendig å se hvert år og som faktisk får frem julestemningen. Personlig velger jeg å bruke julaften på å se julefilmer mens jeg spiser godteriet fra julestrømpen min, noe jeg syns du også burde gjøre. Dette er den ene dagen i året bestemor kan skrelle potetene selv på, la oss være barn liksom. Og en siste påminnelse til de av oss som er 17 år denne julaften: dette er vår siste jul som barn, så la ditt indre barn strømme ut! Å drikke Cognac med familien og å snakke om hvem som burde styre landet kan vi gjøre neste år. 


Jeg håper at alle dere kattepuser får en vakker jul, og at dere ser mange gode julefilmer (kanskje de fra listen min!). God jul og godt nyttår! Januar blir nok enda mer jævlig mot oss enn det desember nå har vært! 


 

Skrevet og illustrert av Ida Holmedal Peace and love!


96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page