top of page

En guide til skolens organisasjoner


Nå om dagen fylles kattens ganger med utallige plakater fra skolens mange organisasjoner. Nå som streiken har gjort oss til herrer over egen tid, er det mange som er ute etter å bruke fritiden på skolen på noe sosialt. Skolens organisasjoner kan være et vanskelig landskap å navigere, særlig for dere nye kattepuser. Enkelte av organisasjonene har holdt det gående i flere tiår, mens andre er helt nyoppstartet. Det finnes en klubb for enhver interesse, enten du vil spille spill eller snakke om heismaskinrommet. Her har du den ultimate guiden til skolens organisasjoner, skrevet av gruppene selv.


Avisen

Kattenavisen, også kjent som Opiniones Felisianae, har helt siden 1964 vært en bauta i katedralskolens skolemiljø. Kattens fjerde statsmakt har siden 2016 også vært å finne på internett, der de hyppig rapporterer om hendelser både på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Har du en journalistspire i magen, kan du illustrere, eller har du kanskje en gode ide? Vi trenger all hjelpen vi kan få. Meld deg gjerne inn i avisen her.


HuginHugin er skolens eldste, og kanskje også den beste, av alle Katedralskolens grupper. Dersom du har tatt deg i å undre over hvordan Katten opprettholder sitt enestående sosiale miljø, kan du nå senke skuldrene. Hugin er svaret! Sammen arrangerer vi engasjerende konkurranser og feiringer, samt orginale og uorginale temadager. Vi er nå på jakt etter nytt blod, så om du også ønsker å være mer på arrangeringen av flere fete aktiviteter, er det bare å sende en DM med navn og info til @katten_hugin :). Det er også på denne Instagram brukeren du vil få all info om Hugins kommende arrangementer.


Katten-nu

Katten-nu er en gruppe for miljøengasjerte, fete folk! Vi driver med miljøvennlige aktiviteter som dumpsterdiving, klesbyttedager, juleverksted og strandrydding. Et av våre mange mål er også å få mer veggismat i kantinen! Sammen har vi koselige møter hver mandag med masse snacks, der du kan møte massevis av snille folk i ullgensere😇.


Spillklubben

Tenker du at alle de andre gruppene er stress. Vi i Spillklubben er chill som faen. Vibes og brettspill, det er oss. Vi spiller brettspill, kort og sosiale spill, egentlig bare det vi vil, så bare stikk innom når det passer. Vi sikrer god stemning og det er ikke forpliktende. Ikke minst er det god måte å bli kjent med andre kattepuser. Følg oss på insta @katten_spillklubb!
Bilde: En dårlig vinner


MedieklubbenMedieklubben driver med foto, film og gode vibber, og har planer om å starte podcast. Vi ønsker å skape et inkluderende mediemiljø og ha det vittig i prosessen.


Revyen

Revyen er et stort felles prosjekt elevene selv organiserer. Sammen arbeider man gjennom hele året før alt munner ut i et show. Det finnes en gruppe i revyen for alle, enten du er musikalsk, liker å stå på scenen, glad i snekring, maling, tegning, klær, sosiale medier, eller bare er på utkikk etter et utløp for din kreativitet. Revyen er også en god mulighet til å være sosial knytte bekjentskap med folk på tvers av ulike klasser og trinn. Katten, som flere andre bergensskoler, har en lang tradisjon med revy. Dette fører til et kompetitivt, men også vennskapelig revymiljø. Om du er ute etter å slå Amalie Skram, Langhaugen og muligens BPG, er revyen er gyllen mulighet til nettopp dette.


AksjeklubbenAskjeklubben er en klubb der vi diskuterer, investerer og lærer om askjer og finansmarkedet. Vi har møter på skolen der vi blant annet avholder konkuranser om hvem som klarer å forvalte pengene best. Klubben passer for deg som ikke kan noe som helst om aksjer og ønsker en innføring i finansmarkedet, men også for deg som allerede investerer og ønsker å diskutere markedet og ulike aksjer. Om du ønsker å bli med på et møte, eller er nysgjerring, er det bare å ta kontakt!


Elevrådet

Hvor hadde vi vært uten elevrådet? Dette er gruppen som alle kattens elever kan spille på og bli støttet av. Elevrådet er en gruppe som hjelper og sloss sammen med elevene for å skape verdens beste Bergen Katedralskole. Så langt har elevrådet organisert og gjennomført sosiale aktiviteter da det har vært streik. Om du vil være med på denne skolens viktigste og kjekkeste gruppe er det bare å stille som elevrådsrepresentant når muligheten melder seg (altså når streiken er over)!


MålungdommenVil du vera med å indoktrinera folk i eit uorganisert trussamfunn gjennom tilbeding av Ivar Aasen? Bli med oss då! Saman et me god mat, drikk Mozell og går på KULTurelle tilskipingar! <3


Aksjonskomiteen

Aksjonskomiteen jobber med planlegging og arrangering av skolens aksjonsdag og internasjonal dag. Skolen samler inn penger til Tore Eikelands legat, som er en organisasjon som «Oppmuntrer unge mennesker til å delta i demokratisk politikk». Legatet ble opprettet som minne om tidligere elev på Bergen Katedralskole, Tore Eikeland som ble drept i Utøyamassakeren i 2011. Organisasjonen ønsker å bringe ideene og tankene til Tore Eikeland videre, og skape en rettferdig skolegang. Tore mente at enhver form for økonomisk endring må starte med utdanning, og det er akkurat det pengene vi samler inn til Tore Eikelands legat går til. Vi i komiteen gleder oss til å høre hva dere skal jobbe med på aksjonsdagen og vi gleder oss masse til å se dere på internasjonal dag!


Verdens nasjonaldagerHar du en skjult lidenskap for nasjonaldager? Vi er verdens nasjonaldager og har som formål å fremme kulturelt mangfold og spre god stemning på skolen. Hver måned arrangerer vi en større feiring av en tilfeldig nasjonaldag. Der serverer vi deilig mat fra landet som feires og det blir holdt aktiviteter og konkurranser med premie! Følg med på instagram for åpne møter med snacks og når neste nasjonaldag er! Vi feirer kulturelt mangfold nesten hver dag!


Heismaskinrom-klubben

Katten heismaskinromklubb er en klubb for alle heisentusiaster på Bergen Katedralskole! Vi har mange sosiale happenings ,som fløyen tur og saftdrikking med treet. Om du ønsker gratis sosial status, søk katten heismaskinrom klubb!!


Skrevet og illustrert av kattenavisen i samarbeid med skolens organisasjoner


364 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page