Foto: Laura Wanvik
NB: anmeldelse er ikke skrevet av en Katten-elev.
Elevene ved Katedralskolen imponerer med artige sketsjer og dansbar kvalitetsmusikk, som en nørd «voksenanmelder» kanskje ville skrevet. Om jeg derimot skulle sagt det selv; en jævlig tidig revy. En revy av og for unge, bør også anmeldes av unge, og av den grunn skal jeg nå gi min dom om årets revy – EPOKEN.
Med «Bent Høie» i billettkontrollen og 70 seter i en sjarmerende gymsal legger det et godt grunnlag for den neste halvannen time lange revyen. Det hele starter med at gravalvorlige «brødhoder» forteller om deres tanker om tiden vi lever i. Det er en fin start som viser at dette er dyktige skuespillere, selv uten for mye koreografi å lene seg på. Dette bekreftes også i resten av sketsjene.
I en gruppe på ti skuespillere er det noen som skiller seg særlig ut. Spesielt karakterene Helsebro, Askeladden og «æ lage smør av mi egen brystmelk» har en dybde og tydelighet som ikke kan misforstås – bare beundres. Jeg synes også de fungerer godt som gruppe i hookeplan-sketsjen, som helt klart er en av mine topp tre favoritter.
Foto: Laura Wanvik
Bandet spiller en stilig blanding av melodier mellom slagene. Med to lovende saksofonister, en trompetist i taket, en syngende trommis og tre samstemte sangerinner er det klart det blir show. Dessverre er noen av innslagene litt for lange for min smak - er jo tross alt revy, ikke «vi som godt kunne, men ikke ville gå musikklinjen»-konsert. Når musikken underveis også spiller en rolle i selve sketsjene, er det et godt samspill mellom alle på scenen. Her hjelper det på at revyens altmuligmann, Torje, både spiller, synger og saxer som en stjerne.
Spesielt de to «musikkvideo»-scenene er skikkelig fet og vasker ut skiftet mellom sketsj og musikkinnslag.
Foto: Laura Wanvik
Det er en sjarmerende gymsal, men det er fortsatt en gymsal. Tross bra lydutstyr blir det av og til litt rot med knappene og spesielt sangerinnene kunne man hørt bedre. Men det skal jo sies at Katten hverken er kjent for en bra musikklinje eller mye penger. Dersom noen i salen er fra fylkeskommunen bør de se på dette som en søknad til høyrere revy-budsjett!
Er det derimot noe Katten er kjent for er det såkalt nørdete elever. Ryktet tilsier at Katten-elever leser avisen (og er eneste skole med egen skoleavis), og sketsjene tyder på det samme. Denne revyen er ferskvare, uten at det er noen parodisk tydelig «politiske» sketsjer. Den røde tråden gjennom revyen er EPOKEN 2010-2020, noe som gjør det sykt gjenkjennelig, perfekt for en skolerevy. Rap-battlen mellom Grieg og Vaular viser også at tilknytningen til skolen er viktig, som et slags stikk til alle oss andre – «dette er en skole med i historie, man».
Foto: Laura Wanvik
Dette er et godt stykke arbeid gjort av flinke folk, som en nørd onkel ville sagt - eller et show verdt billettprisen og litt til, om jeg skulle sagt det selv. Tross et par klønete sketsjer i første halvdel, litt lavt volum på sangerne og litt lange musikkinnslag, synes jeg Kattenrevyen er en terningkast 5 verdig. Så da er standarden for neste epoke satt - en epoke hvor byens katedralskole kan regnes som en verdig konkurrent i kampen om byens beste skolerevy.
Comments