top of page

Månedens musikal: November 2020

Oppdatert: 30. nov. 2020

Hamilton: An American Musical


Illustrasjon av Casper Sørestrand

Sivil ulydighet, terroristangrep, utroskap, drama og sorg har alltid vært en del av amerikansk historie, spesielt i landets tidlige år. Nå som valget endelig er avgjort, kan du få med deg enda mer Amerikansk historie og politikk - for det har vi ikke fått nok av så langt i år!


I Hamilton: An American Musical møter vi «the founding father» Alexander Hamilton, fyren jeg er sikker på at har ADHD, og som du finner på den amerikanske $10-seddelen. Musikalen følger Hamilton gjennom den Amerikanske revolusjon, helt frem til opprettelsen av et ungt og sultent land (hvor han spilte en viktig rolle) - and beyond.


I løpet av historien møter du mange karakterer, som du vil elske og hate. Disse følelsene kan fort endre seg, da karakterene også endrer seg (mye grunnet emosjonelle traumer).


Hamilton-musikalen er i hovedsak framført av «POC» (people of colour) for å vise at USA sin historie ble skapt av folk fra mange forskjellige bakgrunner og etnisiteter, ikke bare hvite, heterofile menn.

Selv om vi følger en enkeltperson sin historie, blir ingen fremstilt som helter eller hyllet som perfekte. Derimot fremstiller musikalen historiske karakter med sine gode og dårlige trekk.


Hamilton er helt klart en av de beste musikalene jeg har hørt noensinne. Musikken er ikke bare der for å være fengende (selv om det er utrolig fengende) men den hjelper også i formidlingen av historien. Musikken maler bildet for deg; tekstene beskriver handlingen. Det er en musikal som er årsaken til min kjærlighet for musikaler - en musikal som er grunnen til at jeg elsker å leve meg skikkelig inn i ting jeg gjør, blant annet Hamilton:)


Og den er på Disney+!!!!


Hvor finner du den: Spotify

Lengde: 2 timer og 22 minutter

Skribenten sin vurdering: 10/10

Skribenten sin favoritt sang: My shot

71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page