top of page

Juleøl review
Hvordan få opp stemningen på pepperkakebaking? For meg var svaret enkelt: øltesting. Dette betydde at jeg med god samvittighet og rent hjerte kunne forsyne meg av større mengder av ølen kjøpt på fellesskapets regning. Jeg visste at jeg kunne gi noe tilbake senere i form av et juleøl review. Nå er det senere, faktisk ganske mye senere. Det har gått tjue flotte dager siden den legendariske pepperkakeølsmakebakingen. Gjennom mine skitne triks klarte jeg å gjøre en hyggelig, koselig, «nå drikker vi litt vin og øl og koser oss, jenter»-type kveld til en «jeg kan chugge de siste to juleølene på ti sekunder altså»-type kveld. For meg var det i alle fall slik. Flaks for både meg og dere har jeg skrevet ned noen virkelig gode notater fra smakingen, og de skal dere få lese nå.


 

Første øl ut var «Endelig jul Gingerbread Christmas Ale» fra Nøgne. Min beskrivelse av denne lyder slik: æsjabæsje. Ekkel ettersmak av dårlig bolle, omtrent som råtten rosinbolle.
Neste var «Hvit jul- Spiced Christmas Ale», også fra Nøgne. Denne var visst Helt Ok. Syrlig og litt spicy. Ganske mild, men med en ettersmak som sitter i.
Nordlands juleøl forteller notatene mine meg at smaker som Nord-Norge: fætte godt. Smaker litt lite, men usikker på om dette skyldtes meg eller ølen.
Ladegaards Brygghus Juleøl er «veldig mørk». Det står at den smaker karamell, men den smaker mer varmt (meg nå anm: muligens fordi ølen hadde stått ute av kjøleskapet i noen timer på dette tidspunktet). Likevel et hint av karamell. Rund smak og behagelig i kjeften.
Gøy juleøl fra 7 fjell: Denne var gøy, aldri smakt en øl som denne. Skal smake sært, og det gjør den. Overrasker meg med noe sjokoladeaktig. Emma, min medtester, mener at denne smaker sigg eller røyk- muligens brent korn? Etiketten sier at den nytes som en Sensorinsk Åpenbaring. Det var vi enig i at den var. 

Kvelden ble avsluttet, og det må denne artikkelen også bli. Kvelden sluttet med en spasertur til bussen, og denne teksten skal avsluttes med en vandring gjennom mine siste uker, miksologisk sett. Det har gått mye i øl, så mye at jeg begynner å få problemer med å skrive vinreviews. Muligens også slik at jeg må ta en liten pause fra skole etter jul for å ta en tur på en «sparetreat» i et par-førti dager. Øllen var god så lenge den varte, og jeg ønsker dere en god jul,forhåpentligvis med en kald halvliter konstant i hånden. Kanskje dere velger en av disse?Skrevet av Mia Nygård

Illustrert av Edi Galane


105 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page