top of page

Hva faen skjer med Åsane?

 

Gud av meg, hvor skal jeg begynne? Jeg pleide en gang å elske Åsane, det er her jeg bor liksom. Alt pleide å være så fint, lokalt senter som ikke er for folksomt, maccen rett ned i gaten, klubbhuset og masse mer som jeg nå nesten har glemt etter alt som har skjedd. Det er nesten skummelt å ta bussen hjem, vet jo aldri når de neste skuddene kommer eller når du blir banket opp.


Jeg pleide å tenke at det var i fyllingen det skjedde, eller kanskje på Sletten. Men etter disse ukene som har vært, vurderer jeg nesten å flytte til Knarvik, er sikkert mye tryggere nå til dags. For første gang er det faktisk noe spennende som skjer i Åsane tidene. Bare tilbake til september var de største nyhetene at naboen spilte håndball, folk som klagde på støy eller at Pizzawood ble byttet ut med en kebabsjappe jeg aldri har sett en eneste sjel i.


Hvor skal jeg i det hele tatt starte? Vi tar det i kronologisk rekkefølge: skudd på politistasjonen. Dette var faen meg ugreit. Jeg bor jo rett ved siden av! Kan du tro det? Jeg kjører hjem, aner fred og ingen fare, så våkner jeg en rolig torsdag i desember og finner ut at det var flere skudd ned i gaten rett etter jeg kom hjem kvelden før!? Det værste var at etter alle disse slåsskampene på termen var jeg ikke overrasket en gang. Bare forbanna sint for at de våger seg så nærme huset mitt! Folk reagerte jo ikke en gang, tenk å anta at skudd er fyrverkeri fra Flaktveit skole? Kunne IKKE vært meg. Takk gud for at de tok disse fyrene, er sikker på at jobben min hadde vært neste offer.


Neste sak er jo enda verre: 14 åringer har fest! Ut av respekt til de involverte som faen meg er barn velger jeg å ikke gå inn på tema knivstikking. Denne saken er det snakket nok om. Men når begynte 14 år gamle barn å ha fest?! De er jo så små at de sikkert ikke får kjøpt øl på Nordkiosk en gang. Da jeg var 14 år, spilte jeg brettspill og dro hjem senest klokken 21. Men nå til dags har de fester og krangler om vape!? Jeg kan nesten ikke tro mine egne øyne. Også her må politiet rykke ut, som om at de ikke har nok jobb etter noen prøver å skyte ned arbeidsplassen deres.


Og sist men ikke minst: by-hengere og slåsskamper på termen. Fy faen, det er nesten sånn at man må vente til midt på natt for å dra hjem om dagen, da kan man være sikker på at ungdommene som driver å banker hverandre har dratt hjem. Etter klokken 23 er de hjemme, tror de alle har innetid ettersom at de er BARN. Og alltid skal det skje traumatiserende ting når jeg er på vei hjem. Jeg sitter på bussen jeg, så ser jeg ut vinduet og 40 14 år gamle barn driver å ypper med hverandre. Og den eneste tanken som treffer meg er: dette er jeg for gammel til.


Jeg orker ikke mer. Jeg flytter til gokk. Det virker som det eneste trygge stedet for tiden. Kanskje Arna hadde vært en fin plass for meg? Og til slutt en liten hilsen til alle kattepuser som til tider befinner seg i Åsane: hold dere trygg!

 

Skrevet av Alma Ingeberg

Illustrert av Ida Holmedal

152 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page