top of page

Hils på de nye redaktørene!

Oppdatert: 21. sep. 2023


Det nye skoleåret er endelig i gang og med det kommer det en helt ny redaksjon i kattenavisen. Jeg kan se for meg at dere som leser dette nesten ikke klarer å sitte i ro, dere tenker sikkert: hvem er disse kattepusene som skal ta over æren å være redaktør i Bergens kuleste skoleavis? Er de drit kul og smart eller bare en haug med nerder som ikke har noe bedre å gjøre? Alt dette skal du få svar på nå. Og med det ønsker vi å takke fjordårets redaktører og håper å leve opp til den umulig høye standaren de satt.

 

Alma

Som tryhard i norsktimene føler Alma seg ekstremt kvalifisert for denne jobben. Tror egentlig at hun kun er her for å kunne smiske med lærerne, noe hun ikke er fremmed for. Hun er den mest engasjerte redaktøren i år, og godt er det. Noen må jo ta over skuten og da er Alma your man, selv om hun fortsatt er sur for at vi ikke har laget klistremerker enda. Sånn, hvem tror du oppdaterte wikipedia siden første uken tilbake på skolen? Hun er også den mest direkte du møter, både på godt og vondt. Men tror ikke at hun mener noe med det, håper ikke det.. Alt i alt er hun ganske grei, spesielt når du setter på litt UG eller Cezinando. Du kan stole på at det kommer en artikkel eller to om nettopp de.


Martine

Hvis du noengang har sett en liten jente løpe og skrike i gangene, da er det nok Martine. Og selv om det kanskje ikke ser sånn ut er hun drit smart, sånn hun tar fysikk... Frivillig. Jeg vet, det er sykt. Martine er den største morroklumpen du møter på og alt blir mye bedre med hennes pene Bergens dialekt. Hvor tror hun at hun kommer fra? Fana? Det er ikke godt å si. Martine er den mest forberedte redaktører i år, ikke fordi hun er så veldig klar for jobben, men om du trenger en våtserviett eller tampong, da er Martine damen. Hun gleder seg også helt enormt til å se nettopp DEG på møte, hun klarer nesten ikke å sitte i ro en gang, det er som kullsyre som bare bobler over. Det er på mange måter den perfekte beskrivelsen av hennes personlighet.


Miriam

Miriam er i år den eneste tredjeklassingen som overtar stafettpinnen som redaktør for Kattens mest dyrebare tradisjon: Kattenavisen. Hun legger en karriere som bandsjef i revyen bak seg, og sikter nå mot en aktiv avis, som kan fylle de trange gangene på Katten med det engasjementet som hører skolen til. Spesielt ser hun frem til å bruke sitt kveruleringstalent og kritiske øye i skoleavisens mange anmeldelser; for hun har alltid en sarkastisk kommentar på lur. I tillegg er hun glad i alle slags sjangre, og hun håper at DU kan være med på å gjøre at avisen får et mangfoldig utvalg av tekster: Det er bare å finne fram pennen. Miriam håper at hun ser deg på åpent møte neste torsdag! (Og minner om at det blir snacks)


 

Du sitter kanskje igjen med et par spørsmål i hodet nå som du har funnet ut at to andreklassinger fikk jobben som redaktør. Er ikke det en jobb for tredjeklassinger? Jo. Så hvordan klarte vi å få denne jobben spør du kanskje? Er vi bare drit kul, smart og mye bedre enn alle andre på intervju? Nei. Vi var de enste som møtte opp, du kan på mange måter si at vi har reddet hele avisen. Men det betyr ikke at vi ikke er klar til å hive VG og BT ut av bransjen, vi ser frem til å få samlet en drit god gjeng i år og håper at både nye og gamle kattepuser tar turen inn til oss, enten du vil skrive om det dypeste temaet du kan komme på eller rett og slett bare vil klage litt.


 

Skrevet og illustrert av Alma Ingeberg og Miriam Tvinnereim
284 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page