top of page

Hallovin: Rosé og rosa hårDet var fredag, det var helg og det var kveld. Det var på tide med fest, og ikke bare en hvilken som helst fest. Halloweenfest. Hva kan skje i kveld undret jeg mens jeg stod og sprayet håret mitt rødt med spray fra lekebutikken på Xhibition. Hva skulle kveldens vin, en Beringer Zinfandel Rosé fra 2020, få frem i meg?

Det er mange mulige utfall av en god halloweenfest. Noen ganger kan du bli en heks on the beach (alle kan vel se for seg hva dette går ut på). Andre ganger er du zombien som sovner på sofaen for så å stå opp fra de døde rundt klokken fire og går med armene rett foran deg hele veien hjem for å klare å holde balansen. Du kan også ende opp som kveldens klovn, altså morsom men også ganske skremmende, trist og mest av alt patetisk.

Hvis jeg var Jesus og kunne gjøre vann om til rosévin hadde jeg valgt denne vinen. Den stiller sterkt i sin klasse, med en smak polet beskriver som “fruktig og myk med preg av sødmerike jordbær, litt fersken, krydder og urter” (VINmonopolet, 2022). Selv vil jeg beskrive smaken som saftaktig, men surere (det vineksperter liker å kalle friskhet). Mine favorittviner minner kanskje mer om saft enn vin, men den samtalen kan vi ta en annen gang. Hvis du er som meg, og liker rosa viner som smaker saft, er dette vinen for deg. Den er god for de gangene du vil ha noe billig og ganske digg.

Tilbake til kveldens utfall. Hvem ble jeg i kveld? Jeg ble noe mye skumlere enn alle eksempler tidligere nevnt. Jeg ble en karakter i en coming-of-age film. Jeg danset, lo og sang til Kate Bush. Jeg sa ting jeg følte hadde stor betydning og jeg reflekterte over livet mens jeg sto på en takterrasse og røykte — selvfølgelig med Forever Young fra en annen fest i bakgrunnen. Jeg kan ikke love deg at denne vinen gir deg samme effekt som den ga meg. Det er nemlig ikke alle som kan bli sentimental, cringe og filosofisk av en liten flaske vin på 10%. Slikt krever også et visst nivå av feilfarget hår. Det var nok skjebnen at håret mitt ble rosa av det som skulle være rød hårspray. Jeg så kanskje ikke skummel ut, men det var skummelt hvor alternativ tenåring jeg kunne bli. Pluss til Beringer for at den matchet håret mitt, og for at den koster 103kr på polet (79 på tax free mohahahha).


På vinpoeng-skalaen får denne en 7/10, trekk for lav prosent


Skrevet av Mia Nygård

Ilustrert av Edi Galane


207 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page