top of page

Eggstreme tilstander på Katten

Kattenavisen etterforsker - breaking news!


I går ettermiddag ble elevene på Bergen Katedralskole velsignet med en plutselig video fra vår etterlengtede rektor, Lise Hårklau Holsen.

Se den her:


Vi tar det fra begynnelsen;

14 september 2021 hadde våre (religiøse) naboer på Danielsen brannøvelse. Danielsen har dessverre (for dem) ikke en egen plass utenfor seg, så de utnyttet seg fritt av Kattens skoleplass.

Dette ønsket ikke enkelte elever på Katten at skulle gå ustraffet. Her ble ikke vann om til vin - heller egg. En gjeng desorienterte, kristne 3. klassinger hadde det nok ikke som plommen i egget, da ble offer for et kraftig nedbør av typen egg..


Lise var ikke akkurat i eggstase da hun fikk vite om dette angrepet, og kom ut med en video som inneholdt et viktig budskap, formulert med god bruk av etos, logos OG patos.


Etos, gjennom utnytting av hennes autoritære rolle på skolen. (Merk begynnelsen av videoen: “Hei, dette er rektor Lise”)


Logos, gjennom nøye dokumentering av bevis (merk: “Snur meg nå og viser Danielsen bak meg”). I tillegg er hun generøs med filming av vinduet det hele skjedde fra, og eggeplommene på bakken (merk: “Eg skal vise doke kordan det ser ut på gaten her etter i går. Ikkje vakkert").


Patos, gjennom dramatisk skildring av egne følelser, og utbrodering om hvilket uheldig og dumme lys dette stiller Katten i (merk; “Eg ble veldig lei meg. Dette er å ødelegge skolen sitt omdømme”).

En trist Lise står utenfor skolen og formulerer det sjokkerende budskapet.


Siden publiseringen av denne videoen, kl 11:07 i går (merk: onsdag 15. september), har ryktene om gjerningspersonen(e)s identitet svirret rundt på skolen. Jakten er i gang, og konspirasjonsteoriene blomstrer.


Nr. 1: Den som kjenner den, sender den.

Dere vet hva de sier: den som eggelukten først er var, er eggeluktens rette far.


Hvordan kunne Lise ellers vite hvilken skole eggene ble kastet fra, om hun ikke gjorde det selv? Hvordan visste hun eggsakt hvilket vindu det var?? Og IKKE minst - hvordan visste hun hvor eggene landet? I tillegg er det litt mystisk at hun er såpass klar over hvor Danielsen ligger.


Nr. 2: alle 04-ere

Vinduet, som rektor Lise viste på videoen, befinner seg i andreetasje, i overgangen mellom H- og M-bygget. Hvem er det som har klasserom i 2.etasje? 04!

I tillegg har vi forhørt oss med en del 04-ere (anonymt) de siste dagene, og alle oppfører seg mistenksomt rart når vi spør om hendelsen. Her er det mange ugler i mosen, og alle uglene er født i 2004. De baker muffins uten egg denne uken.

Vi har hver eneste gang blitt møtt med; “Jeg kan ikke snitche”. Så de vet hvem det var.

Det er på tide at 04 MELDAR SEG!


Nr. 3: martyrdød

Danielsen-elevene kan ha gjort det selv. For hvordan skulle noen på Katten visst at Danielsen skulle ha brannøvelse? Og skulle de tilfeldigvis visst om det, må de ha hatt med seg egg (typ råe) på forhånd. Det virker svært sus (typ amoung us), og ikke som noe noen av Kattens 04-erene hadde giddet/vært smarte nok til å gjøre.


Ved å sette seg selv i et offerlys ønsker Danielsen-elevene kanskje å vekke litt mer sympati hos den bergenske befolkningen, ettersom de ikke har så mye av akkurat det på disse kanter. Det er ikke utenkelig at litt misunnelse er bakteppe for en slik gjerning, da den nye eliteskolen (Katten) kan ha en litt eggskluderende effekt på skolene i nærheten.Kontakt med fornærmede

Vi prøvde å snakke med våre (religiøse) naboer om hvordan eggingen opplevdes, men ble bare møtt av folk som (kanskje) fortjener å bli litt egget. Danielsen-menneskene virket ikke så frelst som sin fader, og viste ingen nestekjærlighet ved pingpongbordet. Vi ble behandlet som Judas, og sendt til resepsjonen. Der ble vi møtt av en som (kanskje) også ikke hadde tatt skade av litt plomme (typ egg) i ansiktet. Vi ble brutalt avvist - 3D var ikke tilgjengelig. Det var bare å pelle seg tilbake Katten, og prøve igjen senere.


Og det gjorde vi! Kl. halv fire (merk; i dag) stilte vi opp utenfor Danielsens dører, og etterlyste klasse 3D, som var offer for eggangrepet. Der møtte vi et anonymt (religiøst og kjekt) vitne. Han fortalte følgende:


Var du vitne til eggkastingen?

Ja, eller, jeg fikk egg på skoene mine.


Etter det første spørsmålet krever vitnet bevis på at vi ikke bærer med oss egg ("Hvor mange egg har du på deg?"), før han fortsetter å besvare spørsmålene våre.


Hva var reaksjonene blant klassen da eggene inntraff?

Sjokk. Vi ble traumatisert.


Gjorde det vondt?

I hjertet.


Men hvor kom eggene fra? Stod dere med ryggen til angriperne?

De kom bakfra. Jeg tror ikke de traff noen direkte. De traff bakken, og så sprutet det på folk.


Hvor lenge varte angrepet?

Rundt 5 til 10 sekunder.


Var det noe forsøk på forsvar fra deres side, eller var det for kort tid til å reagere?

Altså, de kastet gjennom et åpent vindu som var ganske langt bak oss, så vi hadde ikke tid til å reagere så mye før de var borte


Hvor mange egg var det?

Fire, fem.


Hvordan var etterreaksjonene?

De fleste forlot åstedet


Har dine og dine klassekamerater sine holdninger til Katten endret seg siden hendelsen inntraff?

Nei, vår holdning til Katten har alltid vært fiendtlig.


Har forholdet ditt til egg endret seg?

Ja, jeg kan ikke se på et egg uten å få flash-backs.


Senere fikk vi også kontakt med et annet offer for eggingen: Emilie Johnsen. Hun var litt mildere innstilt til det hele, selv om hun ble hardere rammet.


“Det var egentlig bare tidig. Jeg tror ikke de traff noen direkte, men det skvatt liksom oppover buksen og på genseren min. Jeg tror ikke noen ble fornærmet, men det var jo selvfølgelig plagsomt å ha egg på klærne. Mange måtte gå og vaske seg på doene etterpå.


Jeg har litt lyst til å ta hevn på Katten-elevene da. Stå utenfor med vannpistoler eller noe. Vi er ikke noe sure på dem da, det er mer sånn kødde-med-naboen-stemning. Forholdet mitt til egg er for så vidt også uendret"


Ettersom Danielsen-elevene var like blanke som Lise når det kom til mistenkte gjerningspersoner, forhørte vi oss med den gemene hop på Katten om hvem de tror står bak:Om noen kommer til å melde seg, blir spennende å se. Saken oppdateres.Skrevet av: Tuva A. Haakonsen, Elisa Fjeldstad og Laura Wanvik

1 409 visninger5 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

5 Comments


Alexander Erdal
Alexander Erdal
Sep 16, 2021

Eggstremt bra artikkel!!

Like

Johann Tveranger
Johann Tveranger
Sep 16, 2021

Uten tvil det verste terrorangrepet på norsk jord de siste 5 dagene.

Like

Spørsmålet er kanskje ikke hvem som gjorde det, men mer hvem som tar med seg råe egg på skolen?

Like

Lukter jeg en krig (forhåpentlig vis) mellom Katten og Danielsen….?

Like

Pfuh! Flaks at ingen har skjønt hvem den virkelige forbryteren er. 😶

Like
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page